marți, 17 aprilie 2018

A VII-a ediție a Simpozionului Memoria Europeană -„După Marele Război: provocări pentru Europa (1918-2018)”











În perioada 15-17 mai a.c. vă invităm la a VII-a ediție a Simpozionului Memoria Europeană, având titlul „După Marele Război: provocări pentru Europa (1918-2018)”.
Printre vorbitorii de anul acesta se vor număra prof. David Reynolds, Universitatea din Cambridge, prof. Anne Deighton de la Universitatea din Oxford, Acad. Răzvan Theodorescu, prof. Vasile Pușcaș de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și prof. Jörn Leonhard de la Universitatea din Freiburg ş.a.
Sunt invitați să participe istorici, reprezentanți ai muzeelor și memorialelor, lucrători ai instituțiilor academice sau educaționale, cât și ai organizațiilor nonguvernamentale care se ocupă de istoria secolului XX. Pe perioada celor trei zile de desfășurare, participanții vor avea ocazia de a fi prezenți la sesiuni de prelegeri, paneluri de discuții și oportunități de relaționare, în timpul cărora vor putea să-și prezinte instituția sau proiectul.

Simpozionul este organizat de Rețeaua Europeană Memorie și Solidaritate (REMS), prin Institutul său (IREMS). Partenerii Simpozionului de la București sunt Biblioteca Națională a României, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului (INST) și Institutul Federal pentru Cultura și Istoria Germanilor în Europa Centrală și de Est (BKGE).

Evenimentul este găzduit de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale împreună cu Biblioteca Naţională a României în sediul lor din Bucureşti, Bulevardul Unirii nr. 22.

Mai multe informații, programul detaliat și formularul de înscriere sunt disponibile pe pagina: http://europeanremembrance.enrs.eu/edition2018/about .

Pentru a putea participa la lucrările Simpozionului, în limita locurilor disponibile, vă rugăm să vă înregistraţi pe pagina de internet indicată anterior

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu